A múlt héten jelesre vizsgáztak állítólag a katasztrófavédők. Az ismeretségi köröm egy jeggyel rosszabbat adott nekik, amikor nem jutottak haza a családhoz. Így arra az elhatározásra jutottam, hogy a sátorállítás és tűzgyújtás mellett meg kell majd tanulni a gyerekemnek, hogy hogyan kell kijutni a dugóból... Ezt a játékot Józsika most neked küldöm!

Félig poénra veszem, de valóban hasonló helyzetet szimulál a Rush Hour.

Pár hónapja egykori egyetemi évfolyamtársaim voltak nálunk. Amíg mi pár palack borral és hagymás májjal múlattuk az estét, addig az egyik kissrácot szinte egész este lefoglalta ez a játék. Szégyellem, de nekem addig ismeretlenek voltak a Thinkfun játékok. Van egyébként gyerekenek szóló verzió mellett nehezebb feladványokkal felnőtt változat is. 

A való életben persze sok értelmét nem vetted a logikának (hacsak nem tekintjük annak, hogy átültél a szomszéd autójába, ha elfogyott a benzined), de ez valóban egy logikai, készségfejlesztő játék.

Először egy feladványkártyát kell húzni, és ennek megfelelően felállítani a pályára a különböző színű és méretű kisautókat. A junior verzióban a játék főszereplője egy fagyiskocsi, amit ki kell juttatni a dugóból. A március 15-i dugóban feltehetően kevesen áhítoztak fagyira, de a játékban nem is találhattak volna ki jobb ösztönzést egy kisgyerek számára.

A mozgatás két irányban lehetséges, tehát tilos kiemelni az autókat a tábláról és áttenni. A kártyáknál vannak különböző nehézségi fokok, így ha ennek mentén haladunk sorba egyrészt a játékot is megtanuljuk, másrészt kedvezni tudunk azoknak a gyerekeknek is, akik könnyebben feladják. 

Itt megtaláltok egy videót a játék gyártójától:

Rush Hour Thinkfun készségfejlesztő játék

Amennyiben tetszett a cikk kérlek, oszd meg ismerőseiddel vagy kövess a facebookon.