Az Origo és a 444.hu cikke után is 2700 szavazat hiányzik, hogy a magyar Ikarus bevonuljon a LEGO-legendák közé, a LEGO Review Board megvizsgálja, hogy sorozagyártásba kerüljön az ikonikus magyar busz. Harcolj érte Te is!

Ikarus LEGO

A makett építője egy lengyel srác Mateusz Wawrowski. Ez az egyik legnépszerűbb alkotása. Kitartó munkával, több, mint 1500 darabból állította össze a piros csodát számos tartozékkal.

Több fejlesztési javaslatunk van ugyanakkor a kiegészítőkhöz! Amellett, hogy egy pálinka és egy Zubrowka mellett menetrendszerűen elhangzik, hogy "Polak, Węgier, dwa bratanki...", mégsem értette Mateusz száz százalékoan a magyar lelket, amely a 10 ezer szavazathoz hozzásegítheti.

Íme a javaslataink a kiegészítőkhöz, a játék eladhatóbbá tételéhez. Ezek természetesen csak javaslatok, fiktív ötletek, nem szerepelnek a Mateusz által kidolgozott koncepcióban.

5 javaslat az Ikarus LEGO gyártás elindításához


1. javaslat A magyar miniszterelnök minifigurája adja át az újonnan induló Ikarus gyárat a játékban. Ez minimális plusz befektetés a cég számára (pár új figura), mégis épít egyszerre a nosztalgiázókra és teszi aktuálissá a fiatalok számára is a játékot.

Képek forrása: link, link

2. javaslat A díjátadóhoz kapcsolódóan egész minifigura sorozatot lehetne indítani. Ezek természetesen külön lennének megvásárolhatóak, vagy véletlenszerűen lennének bevásárló szatyrokba csomagolva, hogy erősítsék a gyűjtő kedvet. Lehetséges partner: CBA.

3. javaslat LEGO CITY Lakótelep kiadása a busz mellé, gazgadagítva a termékcsaládot. Ezzel az up-sell lehetőséggel tovább javul a LEGO számára a játék megtérülése.

LEGO Lakótelep

Kép forrása: link

4. javaslat Gesztust tehetnénk Németországnak azzal, hogy az Ikarus mellett a Trabantot is ki lehetne rakni az építőkockákból. A gyermekek is jobban élvezik a változatosságot és gyakrabban játszanak e LEGO-val kreatívan alkotva.

Kép forrása: link

A kép csak illuszttráció, természetesen piros Trabantot lehetne építeni.

5. javaslat Magyarországon készülhetne a Lego Movie második része.

+1 ok, ami miatt lobbizni kell: A LEGO Nyíregyházi gyára miatt egyébként is stratégiai érdek egy újabb modell gyártása.

Szeretnél további játékos híreket a GamaSutra-tól?

* indicates required