2013 februárjában osztották ki az Egyesült Államokban a játékipar "Oscar-díját", a Toy Awards-ot. Az elektronikus játékok kategóriában az iPhone és Android telefonokkal és tabletekkel való összekapcsolás a legdominánsabb trend, azonban inkább öncélú ezek felhasználása, kevés esetben érzünk valódi hozzáadott értéket.

I. helyezett Skylander Giants

A kategória győztese a Skylander Giants. Több ezer éve a gigászok ádáz küdelemben álltak és száműzték őket a Földre. Itt az idő azonban, hogy visszatérjenek és a végső küzdelemben megküzdejenek a KAOS-szal. A virtuális világban zajló online játékot valós figurák egészítik ki, amelyeknek "agyuk" van és reagálnak a "földi világra"...

A játékot 10 évnél idősebbeknek ajánlják.

Animal Planet vadvilág

Az Animal Planet Wildland egy 3 dimenziós "állati" kalandjáték. A játékosok 60 ún. "Nuko"kártyát gyűjthetnek, amellyel varázslatos dolgok történnek a játékban. A játék ezzekkel életre kel, az állatok hordékba verődnek és kezdetét veszi a darwini kiválasztódás...

A játékot minden életkornak ajánlják a szerzők.

Furby - Tamagotchi újragondolva

Furby egy interaktív barát gyerekeknek. A saját "értelemmel, személyiséggel rendelkező" figura a nevelésének megfelelően viselkedik. A valós emberi kapcsolatokat előnyben részesítő szülőknek bizony nem feltétlenül lesz a ledkedveltebb játékszere. A kis társat lehet etetni, beszélgetni vele és a szemével mindig elárulja, hogy milyen hangulatban van.

A gyártó szerinte legalább 6 évesek képesek Furby gondozására.

Kurio - tablet gyerekeknek

A Kurio megalkotásakor nem voltak érzésünk szerint túl innovatívak az ötletgazdák. Gyakorlatilag egy egyszerű Android-os tabletről van szó, amelyet előtelepítettek jó pár gyerekeknek szóló játékkal (Angry birds, fruit ninja, stb.), könyvvel és ennek megfelelő barátságos kinézetet kölcsönöztek az eszköznek. A tablet rendelkezik szülői védelemmel, de mivel 3 éves kortól javasolják már az eszközt, mi inkább azt tanácsoljuk, hogy inkább próbálják meg ezt az időt isegyütt eltölteni.l

Lego - George élete

A Life of George egy interaktív játék a LEGO-tól. A hagyományos építőkockákat ebben az esetben is a mobiltelefonnal kombinálták az alkotók. Időre kell a játékosoknak figurákat minél gyorsabban megépíteniük, a telefonnal felimertetik a figurát, ezzel gyűjtenek pontokat. A saját fantáziájukat is használhatják a gyerekek, és elküldhetik barátaiknak és ismét kezdődhet a verseny az óra másodpercmutatója ellen. 

Spehro - robotlabda

A Sphero az első polykarbonátból készített robotlabda, amelyet mobiltelefonnal irányíthatsz. Nem mintha valódi előnyt kommunikálna ez a megnevezés, mégis ez a játék a személyes kedvencünk az amerikai zsűri döntése ellenére. A törés- és vízálló golyóbis valóban élvezetes perceket nyújthat, 20-30 előretelepített játékkal szállítja a gyártó. 

Storybots - az angol ABC játékos tanítása

A storybots egy egyszerű, ám mégis hasznos játék. A gyerekek a kis robotokkal játékosan tanulhatják meg az angol ABC-t. Kiemelkedik a játék a mezőnyből az oktató jellege miatt, ám nagy forradalmat nem várunk ettől az alkalmazástól sem.

Ez lesz 2013, de milyen elentronikus játékokat ajánlunk most? 

  1. Monopoly revolution társasjáték
  2. Fisher Proice tanuló laptop
  3. Retro diavetítő
  4. Hex Bug Nano kolónia
  5. Fire Runner távirányítós autó

Amennyiben tetszett a cikk kérlek, oszd meg ismerőseiddel vagy kövess a facebookon.